האם חיישן יכול לעזור להיגמל מעישון אחת ולתמיד?

התמכרות היא לא משחק! בחרו נכון – גמילה מהתמכרויות!

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

כבר יותר מחמישים שנים שכולכם שותפים למידע כי עישון נרגילה, סיגריה, מקטרת או לחלופין סיגר גורם לנזקים קשים לבריאות שלהאם חיישן יכול לעזור להיגמל מעישון אחת ולתמיד? בני אדם, בלי קשר לגילם או למינם. חלק מן הנזקים הידועים מעישון טבק הינם למשל – קמטים באזור הפה, שבץ מוחי, הסבת נזק לפוריות, התקף לב, מחלות ריאה, מחלות בכלי דם, וסוגים שונים של סרטן, וכיוצא בזאת. לפי דיווחי ארגון הבריאות העולמי – העישון מהווה את הסיבה הראשונה לתמותה ברחבי תבל, שאפשר למנוע אותה. בסיגריה יש עשן ובו כשבעת אלפי סוגי כימיקלים, לרבות יותר משלוש מאות חומרים רעילים, כאשר כשבעים מהם אומתו כגורמים מאיצים לחלות בסרטן. במאמר זה נביא לעיונכם את התשובה לשאלת מיליון הדולר – האם חיישן יכול לעזור להיגמל מעישון? תוך כדי בחינת התהליכים והמחקרים שהביאו ליצירת חיישן זה.

מה הם כללי האצבע שמסייעים להיגמל מעישון?

רבות נאמר ונכתב על טיפים שמאגדים את כללי האצבע אשר מסייעים להיגמל מעישון אחת ולתמיד, החלטנו להציג בפניכם את הכי חשובים, ביניהם:

  • גמילה מעישון נצחית תלויה כבכך שהמעשנים יאמינו בכל לבם כי יתגברו על ההרגל המגונה של עישון, בלי כל קשר למספר הפעמים שהם ניסו להיגמל מעישון וכשלו, או לכמה שהם חשים בדאון או כמכורים.
  • הגמילה מעישון טומנת בחובה את התובנה כי העישון מסב נזק לבריאותכם ולבריאות הקרובים לכם.
  • מי שמעוניין להיגמל מעישון סופית חייב להבין כי הרווח שמושג מהפסקת עישון עולה על ההפסד.
  • הבוחרים בדרך של גמילה מעישון לתמיד חייבים להרגיש רצון כן ועצום להשתחרר מהשעבוד הנורא מכל של העישון.

התובנות שהושגו למציאת חיישן שעשוי לסייע למעשנים להיגמל

כולכם בוודאי מודעים לעובדה כי כשמעשנים סיגריה הניקוטין משחרר בתוך המוח דופמין, שבמקביל לחומרים נוספים מסב להרגיש טוב, עד לכדי התמכרות. מה שגורם לנו להיות שמחים ומאושרים, אנו נוטים לבצע אותו פעם אחר פעם. אך לכל דבר יש פתרון. התהליך שהיה בתחילת מציאת חיישן שעוזר בגמילה מעישון לתמיד התחיל בהתבוננות על מקום מסוים בתוך המוח, שבו הבחינו בקיומם של שני סוגי תאים. בנוסף לכך, נמצא כי במוח קיימות שתי קבוצות של תאי מוח ונוירונים, כאשר מגרים אחת מהן אפשר להסב לניקוטין שיגרום למעשן להיגעל ממנו או ליהנות ממנו. מכך נוצר הרעיון של טיפול חדש על ידי חיישן שברגע שמעשנים הוא מאותת לאדם להיגעל מהעישון. בתום הטיפול עם החיישן, המעשן הקבוע, אפילו אם רק יחשוב על סיגריה, מיד יסלוד מהרעיון. על פי ממצאי המחקרים, נמצא כי הניקוטין אף משפיע על עוד קבוצת תאים, אשר אמונה על הפרשת החומר ג'אבה, שהינו האחראי לתחושה המתנגדת והמואסת בעישון.

ממצאי המחקר שהובילו לפיתוח החיישן

החומר האקטיבי בטבק הינו הניקוטין, שלמעשה הוא פועל על מנגנון ההנאה שבמוח, כמו כל יתר הסמים שידועים כפסיכו אקטיביים. אבל לא בכך תם הנושא, הטבע בעל השפעות מנוגדות על המוח – הוא עשוי לגרום לכם לתעב אותו או לאהוב אותו. אם תשאלו את המעשנים בדימוס ואת המעשנים כיום על ראשית דרכם בעישון סיגריה, סביר להניח שכולם ידווחו כי ההתחלה לוותה בתחושות קשות של גועל. המחקר שבוצע לשם גמילה לתמיד מעישון על ידי חיישן הצליח בזיהוי תאי המוח שאמונים על תחושת הגועל, מתוך הכוונה להשתמש בה על מנת שהמעשנים ייגמלו לתמיד. שתי ההשפעות הסותרות שציינו מטבק במוח סמוכים בבלגאן אחת לצד רעותה במקומות של אושר ועינוג, כמו גם הן מכילות קולטנים לניקוטין. עד למחקר הנוכחי, לא כולם סברו כי הניקוטין מערב תחושות של רתיעה ושל הנאה, אבל המחקר העיד כי כל אחד מהתאים אמון על תחושה שונה, כמצוין לעיל. אין ספק כי תאי העצב שמהם מופרש הדופמין אמונים על תחושת הגועל למי שלא מכור לניקוטין, אך כאשר נוצרת התלות בניקוטין, ביחד עמה נוצרים רתיעה למי שלא מעשן, ועונג למעשן.

התמכרות היא לא משחק! בחרו נכון – גמילה מהתמכרויות!

המרכז לגמילה מהתמכרויות

האתר המקיף והמקצועי ביותר בתחום ההתמכרויות, כל מה שרציתם לדעת על התמכרויות במקום אחד. אנו מנגישים לכם את הידע האיכותי ביותר מצורה נוחה ועושים לכם סדר בכל המידע הרחב שיש על הנושא.

אז מה היה לנו בכתבה:
053-3562947
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!