אחת הבעיות הקשות ביותר הינה התמכרות לסוכר. זאת מאחר והסוכר עצמו אומנם חומר ממכר, והוא משפיע לרעה על הגוף בכמויות גדולות, ובמיוחד סוכר לבן, אך בפועל – הגוף צריך סוכר. הגוף זקוק לסוכר בכדי לשרוד. כך שכבר מראש ישנה בעיה העומדת בדרכנו: האם באמת אפשר להיגמל מסוכר? או ליתר דיוק, מה זה בדיוק אומר להיגמל מסוכר?
על התמכרות לסוכר ומתוקים
באופן כללי, התמכרות לסוכר היא התמכרות לכל דבר ועניין. הסוכר מהווה פעמים רבות תחליף מנחם, מרגיע, ממלא אך גם ריקני, כזה אשר מצד אחד מרגיע ומצד שני לא פותר שום בעיה. הצורך העז הזה, שכמו מניע אותנו מבפנים ושולט עלינו, ללכת ולצרוך עוד ועוד מתוקים – הוא בלתי נשלט, בלתי נרגע, והוא מלווה בכל מקום ובכל שעה, במיוחד במצבי לחץ או בדידות.
הצריכה של הסוכר בכמויות גדולות פוגע בגוף, באיברים השונים, במערכות התפקודיות של גופנו, בחשיבה ותהליכיה, מעלה במשקל ומוביל למשקל יתר, וכמובן גם יכול להוביל למצבים מסוכנים שונים כגון סכרת מתקדמת וכדומה. לסוכר יש פוטנציאל הרסני לגוף מהרבה בחינות, אך כאן גם חשוב לזכור כי הגוף חייב סוכר (במינון הנכון) בכדי להתקיים. זאת אומרת, זו התמכרות אשר בבסיסה עומד מרכיב בסיסי לתזונה של הגוף. זו אחת הסיבות לכך שמדובר בהתמכרות מורכבת מאוד.
צריכת הסוכר מנחמת נפשית, אבל רק לזמן קצר. לאחר מכן, כמו כל מנת סמים, ישנו הצורך העז לצרוך שוב, ובכמויות הולכות וגדלות. ההתמכרות מחליפה מצבי חיים של התמודדות, מצבים חברתיים, מערימה קשיים אישיים ונפשיים אשר פוגעים בנו לטווח הקצר וגם הארוך.
התמכרות לסוכר היא התמכרות לכל דבר ועניין, והיא יכולה להופיע בתצורות שונות: התמכרות לבצקים, לממתקים, לגלידה, לחטיפים שונים, שוקולדים, עוגות, ועוד. במובנים רבים, ההתמכרות לסוכר היא רב-גונית, היא יכולה להתמקד במשהו ספציפי או להתפרש על פני מגוון מתוקים שונים. כך או כך, זוהי התמכרות מלווה בלא מעט סבל, במיוחד בשלביה המתקדמים.
על השיטה של איילת בן ארי והגמילה מסוכר
השיטה המהפכנית של איילת בן ארי מתמקדת בראש ובראשונה בתפיסה שלכם כלפי ההתמכרות. זאת אומרת – האם זו איזו תחושה חיצונית הכופה את עצמה עליכם באמת? או שאולי, גם אם זה לא מרגיש כך עתה, יש לכם יכולת בחירה וקביעה בנושא? הרי בסופו של דבר, מי שניגש לאכול את הבצק או הממתק זה אתם… אז עד כמה אתם מעורבים בדבר הזה?
לקבל על עצמנו את ההבנה שלמעשה יש לנו יכולת קבלת החלטה בנושא ההתמכרות, זה לא דבר פשוט בכלל. זהו שינוי קוגניטיבי מורכב למדי, אשר בכדי להגיע למקום בו הוא מתאפשר צריך לעבור תהליך. חלק מהותי בתהליך הזה הוא להבין בדיוק למה אנחנו מכורים, או יותר נכון – ממה אנחנו רוצים להיגמל.
מאחר וכל גמילה כוללת הימנעות מוחלטת מהחומר הממכר, הגמילה מסוכר באופן כללי היא פשוט בלתי אפשרית. כאמור, הגוף זקוק לסוכר, במינון מסוים, וזה גם חשוב לתפקודו של הגוף. מעבר לכך, סוכר קיים בתצורות שונות כמעט בכל מוצר מזון אשר מגיע אל פינו, לרבות פירות, ירקות מסוימים, תבשילים, ועוד. במילים אחרות – אי אפשר להיגמל מהכול, וגם אי אפשר להיגמל מיותר מידי דברים בו-זמנית.
מהבחינה הזו, האם אפשר להיגמל מסוכר באמת? התשובה היא לא. אבל זה לא אומר שאי אפשר לעשות שינוי משמעותי בחייכם לטובה! לכן השיטה של איילת בן ארי מציעה לכם את האפשרות להרכיב את סל הגמילה האישי שלכם, להבין ולבודד בעצם מהו מרכיב ההתמכרות העיקרי שלכם – גלידות, שוקולדים, בצקים, מתוקים, ועוד – ולעבור תהליך גמילה מוצלח ביחס אל אלו.
על ידי בידוד של סל הגמילה האישי שלכם, תוכלו למקד את ההתמכרות שלכם בדברים שבאמת מפריעים לכם, וכך להצליח ולהיגמל מעיקר הבעיה. תמיד תצטרכו להתמודד עם צריכת סוכר, אבל זה לא אומר שלא ניתן לעשות זאת בצורה שקולה ומודעת!
לפרטים נוספים על גמילה מסוכר, המורכבות שלה, והשיטה המהפכנית של איילת בן ארי – השאירו פרטיכם בעמוד צור קשר ואחד המומחים לשיטת בן ארי יקבע עמכם פגישת היכרות בהקדם האפשרי. גם אתם יכולים להיגמל בהצלחה!
מקורות מידע: