לא הצלחתם להיגמל מסיגריות? מחקר חדש מפציר להמשיך לנסות, בסוף זה יצליח

התמכרות היא לא משחק! בחרו נכון – גמילה מהתמכרויות!

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

גמילה מעישון עשויה להיות מלווה בתהליך סיזיפי וארוך, אבל ההתמדה בגמילה היא הכי חשובה אל מול המאבק היום יומי שלאלא הצלחתם להיגמל מסיגריות? מחקר חדש מפציר להמשיך לנסות, בסוף זה יצליח לחזור לעשן. השיטה היא לצעוד צעד אחר צעד שכל אחד מהם מהווים ניצחון קטן, ובסיכומו של דבר תחגגו ניצחון גדול לטווח הארוך. באם לא הצלחתם להיגמל מסיגריות? מחקר חדש מפציר להמשיך לנסות, כי בסוף זה יצליח. לא מספיק כמה ניסיונות מועטים לגמילה מעישון, אלא מדובר על עשרות ניסיונות. במאמר זה נתאר לכם את ממצאי המחקר החדש, את הדרכים לצליחת הפסקת עישון, ואף את שלבי המחקר החדש.

מהם ממצאי המחקר החדש המפציר במעשנים להמשיך לנסות להיגמל?

המחקר שמפציר במעשנים לא להרים ידיים ולהמשיך בניסיונות הגמילה מעישון כלל כאלף ומאתיים מבוגרים מעשנים. על פי ממצאי המחקר, המשתתפים ביצעו כשלושים ניסיונות על מנת להיגמל מההרגל המגונה שמקורו עישון. יודעי דבר סבורים כי המנסים לחדול מעישון עברו לפחות חמישה עד שבעה ניסיונות כאלו, עד שנגמלו לגמרי מהעישון, אבל לפי ממצאי המחקר החדש נמצא כי כמות הניסיונות הגמילה האמתית הייתה הרבה יותר גדולה, כאמור עד לשלושים ניסיונות גמילה מעישון.

גלגולם של המחקרים

תחילת המחקר הייתה ב- 2005, כאשר משתתפי המחקר הצהירו על כמות הפעמים שבה ניסו להיגמל מעישון, למיטב זיכרונם. במחקר החדש עקבו החוקרים אחרי הנגמלים מעישון כשלוש שנים. מדי שנה חודש המעקב אחר משתתפי המחקר, שלאורו נשאלו הנבדקים שאלות על כל הניסיונות שחוו לגמילה מעישון. החוקרים קטלגו ניסיון גמילה מעישון כאפקטיבי רק כאשר המשתתפים במחקר הצהירו כי נגמלו מעישון מינימום שנה. החוקרים גילו כי הנגמלים מעישון נאלצים לעבור כשלושים ניסיונות גמילת עישון, פלוס מינוס, על ידי מודלים חישוביים, עד אשר הנגמלים יצלחו לחלוטין להפסיק לעשן.
לא כל בני האדם מוצלחים בזיכרון החיים שלהם, ממצאי המחקר החדש מאפיינים יותר טוב את ההיסטוריה של המעשנים במשך החיים שלהם. יחד עם זאת, אין המחקר טוען שבתום כשלושים ניסיונות גמילה לעישון תצליחו סופית להיגמל, או שמא שאין תצליחו להיגמל מעישון בפעם הראשונה.

איך תשרדו את הגמילה מעישון?

  • הקפידו לתגמל את עצמכם על שעשיתם את הטוב שאתם מסוגלים.
  • בתחילת הגמילה מעישון, תשקיעו זמן פנוי ככל שתוכלו לשהות במקומות ציבוריים, שבהם לא מותר להכניס מוצרי טבק, כמו למשל – בית כנסת, ספריה, בתי קפה ומסעדות בלי בר, קניון, תיאטרון, בית קולנוע, וכיוצא בזה.
  • תקפידו על אכילה של בין ארבע לבין שש ארוחות קטנות במשך היום, במקום ארוחה אחת או שתיים גדולות. כך תשמרו על רמות הסוכר בדם יציבות, תסייעו למגר דחפים שיובילו אתכם לשוב ולעשן, תאזנו את האנרגיה שלכם, וכיוצא בכך. אל תאכלו מאכלים חריפים או מתוקים, שעשויים להיות טריגר לעשן.
  • שמרו היטב על עצמכם – תקפידו על שעות שינה, שתיית מים ותזונה בריאה, כך תקבלו את האנרגיה הדרושה בהתמודדות עם הסטרס שמלווה בגמילה מעישון.
  • ברגעי משבר צרו קשר עם קרובי משפחה או עם חברים טובים, על מנת שיעודדו ויחזקו אתכם.
  • הימנעו מצריכת קפאין או משתייה חריפה, שליוותה אתכם בתקופה שעישנתם, תמצאו תחליפים, כגון – מיצים מפירות טבעיים, מים בטעמים, משקאות שמלאים באנרגיות, וכיוצא בזאת.
  • במידה והתנועה של החזקת סיגריה מעוררת בכם נשכחות, החליפו את הסיגריה בעטים או בעפרונות, או בקיסמים.
    הקפידו על פעילות ספורטיבית תכופה.
  • במידה וחסרה לכם התחושה של הסיגריה בפה, לעסו סלרי, קיסמים, סוכריות, מסטיקים, וכיוצא בזה.
  • אל תתפתו – לשם כך תתרחקו מבני אדם מעשנים ומפעילות שמגבה עישון.
  • תצרו מסביבכם סביבה ללא ניקוטין והרגלים חדשים.
  • הקפידו על צחצוח שיניים, ותזכו ליהנות מן הטעם הרענן הזה.
  • מצאו דרכים להתמודדות עם משברים שעשויים להסב לכם את הרצון לחזור לעשן וחזרו בפני עצמכם מדוע נגמלתם מעישון.

אולי יעניין אותך גם:

השמנה בגמילה מעישון – כיצד להימנע מעלייה במשקל?

שיטות להפסקת עישון ולגמילה מסיגריות

התמכרות היא לא משחק! בחרו נכון – גמילה מהתמכרויות!

המרכז לגמילה מהתמכרויות

האתר המקיף והמקצועי ביותר בתחום ההתמכרויות, כל מה שרציתם לדעת על התמכרויות במקום אחד. אנו מנגישים לכם את הידע האיכותי ביותר מצורה נוחה ועושים לכם סדר בכל המידע הרחב שיש על הנושא.

אז מה היה לנו בכתבה:
התקשרו עכשיו
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!