מחקר שנערך בארה"ב מראה כי ברשימת 18 מצרכי המזון הממכרים ביותר תוכלו למצוא – שוקולד, חטיפי צ'יפס, עוגה, פופקורן, דגני בוקר, סוכריות גומי, ושטויות אחרות. מכך אנו למדים שלא רק ממתקים מסוכרים למיניהם, כמו סוכריות ושוקולדים, אלא גם חטיפים מומלחים יכולים להיות לממכרים ביותר.
השימוש בממתקים ושטויות אחרות כאובייקט התמכרותי, כמשהו שחוזרים לצרוך אותו שוב ושוב – ללא קשר לרעב או פינוק כללי! – כרוך בכך סבל וקושי רב. כאן לא מדובר בעניין פשוט הקשור בדיאטה (למרות שלהתמכרות זו ישנה השפעה הקשורה באופן התזונה), אלא יותר למנגנונים הפסיכולוגיים-קוגניטיביים הקשורים באכילה, ובעיקר בתחושה הזו של דחף להמשיך ולצרוך אותם, ללא שליטה.
כמו בכל מקרה התמכרות אחר, ממש בדומה לסיגריות, סמים, אלכוהול או חומרים ממכרים אחרים, גם עם חטיפים וממתקים ההתמכרות מהווה מוקד סבל וקושי רב. אבל חשוב להבין ולזהות את כך שההתמכרות עצמה היא תוצאה של משהו אחר, במילים אחרות – פונים לממתקים מסיבה כלשהי, גם אם לא ממש יודעים מה היא.
הדחף לזלול, לאכול עוד ממתק, עוד חטיף, ולא להפסיק – זהו דחף הרסני, קשה, ותוצרי האכילה ניכרים הן בגוף והן בנפש. תחילה, אכילה מופרזת של סוכר או מלח, בתצורותיהם השונות, תוביל לעלייה במשקל, השמנת יתר, וכן בעיות הקשורות בלחץ דם, כולסטרול, דופק, ובעיות מערכתיות שונות הקשורות בעלייה במשקל.
ברמה הנפשית, התחושה הכללית המלווה את ההתמכרות אינה של אושר וסיפוק. לא באופן אשר באמת מרצה ומאזן. גם אם התחושה הרגעית, בזמן צריכת הממתקים, הינה של סיפוק מסוים – הקלה, התענגות, הנאה, ותחושות דומות – זוהי תחושה חולפת, חמקמקה, ולרוב גם משקרת (או משכרת) אותנו. זו תחושה שמשקרת לנו שכאן הפתרון, באכילה או הממתק, למרות שעמוק בלב אנו יודעים שלא כך הדבר. להפך, שהיינו רוצים שיהיה פתרון אחר, טוב יותר. היינו רוצים להיגמל כבר.
השיטה המהפכנית של איילת בן ארי לגמילה ממתקים ושטויות אחרות
בכל פעם שאתם פונים לממתקים, בכל פעם שאתם אומרים לעצמכם – רק עוד אחד ודי, רק הפעם, מחר אני מפסיק! – בכל פעם אתם מתאכזבים שזה לא מצליח. אבל זה לא אומר שאין פתרון, והשיטה המהפכנית של איילת בן ארי מוכיחה זאת פעם אחר פעם!
גמילה היא תהליך מורכב, אבל לא בלתי אפשרי. זה מתחיל בהפנמה (לא רק הבנה!) שבעצם הכול מתחיל בראש שלנו, במחשבות, באופן קבלת ההחלטות. שבכל פעם שאתם מושיטים את היד לפתוח חבילת ממתקים, זו היד שלכם שעושה זאת, זה הראש שלכם שפקד על היד לנוע כך, ולמעשה – זה משהו בכם שבחר והחליט לפתוח את החבילה כדי לאכול אותה. במילים אחרות – זהו תהליך קוגניטיבי.
על ידי עבודה קוגניטיבית הקשורה בשינוי התפיסות שלכם, תוכלו גם אתם להחזיר את השליטה על ההחלטות שלכם בחיים. וכאשר העבודה הזו סובבת ועוסקת בנושא של התמכרות ממתקים, ניתן גם לזהות את הגורמים הבעייתיים לכם מבחינת ההתמכרות – אלו חטיפים, אלו מתוקים, למה בעצם אתם מכורים – ולשנות את התפיסה שלנו לגבי מה הם בשבילנו, ומה אנחנו בוחרים לעשות למול זה.
שינוי קוגניטיבי תמיד מלווה גם בשינוי הרגלים, ולכן התמכרות היא בעיה כל כך קשה. תהליך הגמילה למעשה יוצר חיץ מודע ביניכם לבין אובייקט ההתמכרות, ומאפשר לכם להגיד – לא! החלטתי שאני נגמל, על כל המשתמע מכך. אין פה התלבטות, אין פה "רק הפעם", יש החלטה ואני דובק בה. בעזרת יציבות זו, אשר היא תוצר של עבודה שבן ארי מלווה ומדריכה לאורך תהליך הגמילה, היא מה שמאפשרת לכם להתמודד עם ההתמכרות שלכם אחת ולתמיד.
גם אתם יכולים להיגמל ממתקים ולהשיב את הבחירה לידיים שלכם! זה מתחיל בעמוד צור קשר באתר, בו אתם משאירים את פרטיכם לקביעת פגישה ראשונית וקבלת פרטים על השיטה המהפכנית של בן ארי. תוך זמן קצר, המומחים המוכשרים לשיטת בן ארי יחזרו אליכם – וגם אתם תוכלו להתגבר על ההתמכרות!
מקורות מידע:
Health Line, “The 18 Most Addictive Foods (and the 17 Least Addictive)”
The Quaint, “Why Are Snacks and Junk Food so Addictive and Hard to Stop Eating?”
How Stuff Works?, “Top 10 Most Addictive Foods: Chips and Other Salty Snacks”