גמילה מהאינטרנט או: האם באמת אפשר להיגמל מהשימוש ברשת האינטרנט?

התמכרות היא לא משחק! בחרו נכון – גמילה מהתמכרויות!

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

מחקרים בארה"ב על צריכת אינטרנט וטלוויזיה מראים נתונים מטרידים ביותר, כאשר רוב הילדים (כ-75%) עם מכשירים שונים בחדר השינה שלהם, ועם ממוצע צפיות של כ-7.5 שעות. אין פלא שהטלוויזיה והאינטרנט הופכים לממכרים, במיוחד בעידן הנוכחי בו האינטרנט הפך להיות הטלוויזיה.

צריכת בידור אינה חייבת להיות התמכרות, אך כאשר הדבר מסב נזק וכאשר ישנה תחושה של חוסר יכולת לשלוט בהרגל – אז כבר מדובר בתופעת התמכרות. הנתונים המספריים אינם משנים כלעומת התחושה האישית, אותה תחושה של חולשה, של אי-יכולת, של משהו אשר מונע מכם לקחת את השליטה חזרה לידיים.

התמכרות לאינטרנט והשלכותיה

יש משהו מפתה בעולם הווירטואלי, משהו חסר גבולות ומזמין לחקור ולגלות, לגעת בכל פיסת מידע או בידור. ויש גם משהו המאפשר להתחפש, להיות מי שתרצו, לומר הכול תחת מעטה של אנונימיות. במילים אחרות, האינטרנט נגיש מכל מקום ובכל שעה, ומאפשר אינטראקציה, משחק, בידור והרבה מאוד בריחה מהעולם שם בחוץ. משום כך הוא כל כך מפתה, וכל כך קל להתמכר אליו.

התמכרות לאינטרנט הינה תופעה שנויה במחלוקת, במובן הזה בו יש כאלו אשר מעדיפים לכנות זאת בשם "שימוש יתר". עם זאת, מדובר בהפרעה נפשית אשר קבלה סטטוס רשמי לכל דבר ועניין. אך כאן איננו עוסקים בהגדרות כלליות, ולצורך העניין אנו מגדירים התמכרות כמצב הכולל שני מרכיבים – הרגל אשר מסב נזק, ואשר ישנה אי יכולת לשלוט בצריכה בו. מהבחינה הזו, כמות השעות מול האינטרנט או סוג התוכן הנצרך אינם המדד לשאלה האם אתה מכור. העיקר הוא בתחושה האישית, בתפיסה, באופן בו השימוש באינטרנט מהווה עבורך להתמכרות.

גמילה מהאינטרנט על פי השיטה של איילת בן ארי

גמילה אינה תהליך פשוט, והיא מתחילה בקוגניציה, במחשבה, בתפיסה. הבחירה להיגמל היא המפתח להצלחה – בלי הבחירה להיגמל, פשוט בלתי אפשרי להצליח ולהתמיד. אבל להחליט זה לא מספיק, צריך גם להבין ממה בדיוק נגמלים וכיצד לשמר את היציבות סביב ההחלטה.

הבעיה עם האינטרנט היא שבימינו הוא באמת בכל מקום. הוא במחשבים הניידים, במכשירי הטלפון הניידים, ואפילו בטלוויזיה. אנשים נדרשים להשתמש באינטרנט לצרכי עבודה, תקשורת, ואפילו ברמת המדינה – לשלם מיסים, להנפיק שוברים, להירשם לבתי הספר ולהתנהל מול המועצה או העירייה. האינטרנט הפך להיות כלי עיקרי בהתנהלות היומיומית שלנו.

עבור אדם המכור לאינטרנט, זוהי בעיה קשה מאחר ולרוב גמילה אומרת ויתור מלא על מושא ההתמכרות. במקרה של אינטרנט, בשל הנגישות והשימוש בכלי זה, קשה מאוד להגיע לנתק מלא. עם זאת, ישנה דרך להצליח ולהיגמל, תוך שמירה על יציבות הגמילה לאורך טווח. בשביל לצלוח זאת, חשוב להבין בדיוק מהי הגמילה וכיצד לפעול לאחריה.

השיטה של איילת בן ארי מעניקה לכם כלים וכישורים ארוכי טווח, ולא רק תהליך נקודתי וממוקד. במהלך התהליך, ניתן להבין בעצם כיצד להבנות את הגמילה הנכונה לכל אדם ואדם. מה מתוך רשת האינטרנט כל כך מהפנט אותו האם מדובר בשימוש מופרז של משחקי מחשב? או בפייסבוק או באינסטגרם? אולי בכלל צריכה מוגזמת של פורנו ועוד. כיצד לייצר את הבסיס האיתן לקבלת ההחלטה להיגמל. כיצד להביא לכדי מצב בו הפיתויים לא יתפקדו באופן מסכן בתפיסה שלכם, וכיצד אפשר להכחיד את הקונפליקט המלווה אתכם בכל רגע בו אתם נתקלים שוב באינטרנט.

לקבלת פרטים נוספים על גמילה והשיטה של איילת בן ארי, השאירו פרטיכם בעמוד הצור קשר ונחזור אליכם בהקדם האפשרי עם תהליך הגמילה אשר הוכיח שאפשר!

מקורות מידע:

איתי גל, התמכרות לאינטרנט – הפרעה נפשית רשמית, באתר ynet, 3 באוקטובר 2012

Health.am, “Internet Addiction: Recognition and Intervention”

PsychCentral, Internet Addiction Guide

אולי יעניין אותך גם:

התמכרות לטיקטוק: איך מזהים התמכרות לטיקטוק? ומה ניתן לעשות כדי להיגמל?

התמכרות היא לא משחק! בחרו נכון – גמילה מהתמכרויות!

המרכז לגמילה מהתמכרויות

האתר המקיף והמקצועי ביותר בתחום ההתמכרויות, כל מה שרציתם לדעת על התמכרויות במקום אחד. אנו מנגישים לכם את הידע האיכותי ביותר מצורה נוחה ועושים לכם סדר בכל המידע הרחב שיש על הנושא.

אז מה היה לנו בכתבה:
053-3562947
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!