קבוצת תמיכה להפסקת עישון

התמכרות היא לא משחק! בחרו נכון – גמילה מהתמכרויות!

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

אנשים מונעים מהרגלים. אם שואלים כל אדם שעישן בעבר והפסיק, הוא יגיד שכל הקושי אותו חווה, טמון פשוט בהרגל. אך כשמדובר בהפסקת עישון, קיים אף היבט חברתי משמעותי, ותמיכת הסביבה יכולה לשנות לחלוטין את הסיפור.

קבוצת תמיכה יעילה ביותר סיוע בתהליך הגמילה, ומתאימה לאנשים המחפשים את המגע האנושי שילווה אותם בדרכם.

רעיון הפסקת עישון באמצעות קבוצת תמיכה הוא לפתח תכנית בה הסיגריות יהיו נחלת העבר, ולמידת מיומנויות להתמודדות עם התשוקה לעישון תוך כדי שמיעת סיפורי זוועה מאחרים ששואפים להיגמל.

קבוצת תמיכה מנוהלת בהנהגת יועץ מיומן ומשתתפים אחרים העוברים את תהליך הגמילה, ומשפיעים על שאר חברי הקבוצה. ביצוע ההתחייבות להפסיק לעשן והכרזה על מחויבות אחרת, הוכחה כיעילה.

להיגמל מעישון כקבוצה

לרוב תוכניות קבוצת תמיכה להפסקת עישון קיימים שני מרכיבי גישה. התוכניות מתחילות בתור חינוך גרידא, כשחברי הקבוצה מקבלים מידע אודות הטיפולים להפסקת עישון, כגון תחליפי ניקוטין ומדבקות, הנוירוביולוגיה שלל ההתמכרות, המצבים היומיומיים המניעים הרגלי עישון, הלחץ המלווה את תהליך הגמילה, והכול באווירה שאינה שיפוטית או מאיימת, תוך כדי שתיית כוס קפה.

ההיבטים הפסיכולוגיים של ההרגלים חיוניים במיוחד להבנה שהם אלו שמובילים את הישנויות הרגלי העישון. אנשים רבים מאמינים שהם חלשים, היות וניסו להפסיק לעשן ולא הצליחו לנצח את ההתמכרות.

אחד הדברים שגורמים לקבוצות תמיכה להצליח, היא הסיוע לאנשים להבין כי עישון הוא יותר התמכרות פיסית, המשולבת בחייהם והתנהגותם. מנגנון ההתמודדות למתח ודיכאון טמון ביצירת קשרים חברתיים.

המרכיב השני של קבוצת תמיכה הוא הדינאמיקה הקבוצתית עצמה. מחקר ארוך טווח שפורסם בכתב העת לרפואה של ניו אינגלנד, בחן דפוסי עישון מנתונים שהתקבלו מ-12,000 אנשים שהשתתפו בקבוצות תמיכה, והגיע למסקנה לפיה מעשנים נוטים להפסיק לעשן בקבוצות, למרות שאינם מודעים לכך.

הנתונים, שנמשכו למעלה משלושים שנים, הובילו לקביעה שההחלטה להפסיק לעשן באמצעות תמיכה חברתית וקשרים חברתיים, זהים לאופן בו נוצרים תכתיבי אופנה או דעה ציבורית. החוקרים מצאו כי אדם שהפסיק לעשן הגביר את סיכוייו ב-36%, כשקיבל תמיכה מחברים.

כשהמנחה מבצע עבודה טובה, מתפתחת לכידות קבוצתית, וכשהקבוצה מפתחכת לכידות, מתרחשת רגיעה והפחתת הלחץ בקרב המעשנים המנסים להיגמל. אם חבר קבוצה חווה כעסים, הקבוצה מגנה עליו ומסייעת לטפל בו, ואם הוא חווה קשיים ונכנע לתשוקה לשוב לעשן, חברי הקבוצה מסייעים לו עד שהוא מצליח לעמוד בקווי תכנית הגמילה.

קבוצות תמיכה אינן מיועדות לכולם

בדומה לרוב הטיפולים להפסקת עישון, קבוצות תמיכה מומלצות במקביל לשיטות טיפול אחרות, כגון שימוש בתחליפי עישון או מדבקות. אך יש אנשים שהקבוצה אינה פתוחה בפניהם, אם הם עצמם אינם שלמים לחלוטין עם רעיון הפסקת העישון.

כמו שומרי משקל ותוכניות קבוצות תמיכה אחרות, הקבוצה עובדת ממש טוב עבור אנשים מסוימים, אך לא עבור אוכלוסיות שלמות. יש אנשים שפשוט אינם חשים בנוח לתקשר את קשייהם בקבוצה. הגדרת הקבוצה עצמה, כמקום תמיכה, עשויה להציג לחלק מהאנשים מצב חברתי מביך או לא נוח, במיוחד כשהמיקוד שלה מוצב על היבט אותו אנשים רוצים לשנות בעצמם. אך האנשים הזקוקים לתמיכה, מפיקים תועלת רבה מהשתתפות במפגשים.

אולי יעניין אותך גם:

לא הצלחתם להיגמל מסיגריות? מחקר חדש מפציר להמשיך לנסות, בסוף זה יצליח

התמכרות היא לא משחק! בחרו נכון – גמילה מהתמכרויות!

המרכז לגמילה מהתמכרויות

האתר המקיף והמקצועי ביותר בתחום ההתמכרויות, כל מה שרציתם לדעת על התמכרויות במקום אחד. אנו מנגישים לכם את הידע האיכותי ביותר מצורה נוחה ועושים לכם סדר בכל המידע הרחב שיש על הנושא.

אז מה היה לנו בכתבה:
התקשרו עכשיו
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!