זייבן – שימוש, יתרונות ותופעות לוואי

התמכרות היא לא משחק! בחרו נכון – גמילה מהתמכרויות!

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

זייבןהמודעות הגוברת בנושא בריאות הגוף ונזקי העישון העלתה את מספר האנשים המעוניינים לגמול עצמם מעונש העישון. הדרך להפסקת העישון הינה ארוכה ודורשת התמדה, כוח רצון ובעיקר סבלנות. מסיבה זו, ניתן למצוא בבתי המרקחת השונים, תכשירים רפואיים העוזרים לנגמלים בהתמודדותם עם הפסקת העישון. תרופת הזייבן, הכלולה בסל התרופות, הינה אחת מהם.

עישון בישראל – נתונים סטטיסטיים

על פי סקר KAP-2010 אשר נערך בין השנים 2010- 2012 נמצא כי אחוז המעשנים בקרב האוכלוסייה הבוגרת (מעל גיל 21) הינו 20.6%. 27.1% מכלל האוכלוסייה הינם גברים מעשנים ו- 14.4% מן האוכלוסייה הינן נשים מעשנות. הגיל הממוצע בישראל להתחלת עישון הוא 17.9 שנים בקרב הגברים ו- 20.5 בקרב נשים.

מתוך נתוני המחקר הישראלי להתנהגויות בריאות בקרב ילדים בגיל בית-הספר, עולה כי אחוז התלמידים שדיווחו כי התנסו בעישון טבק או בעישון נרגילה נמצא במגמת ירידה מתמשכת מאז שנת 1998. הבעיה העיקרית צצה בעת השירות הצבאי- רבים מבני הנוער מתחילים לעשן בזמן זה או מגבירים את כמות השימוש. שיעור העישון של מתגייסי 2011 עמד על 29.8% בקרב החיילים ו-24.2% בקרב החיילות.

נזקי העישון

נזקי העישון לבריאותו של האדם ידועים כבר שנים רבות. העישון הינו גורם ישיר למחלות רבות כמו: סרטן, מחלות לב וריאה, הורדת לחץ דם, מחלות קיבה, כולסטרול גבוה, ירידה ביכולת הגופנית בעת מאמץ קל, ירידה באונות, פגיעה ודאית בעוברים של נשים בהריון, עישון פסיבי ועוד. בשל כל הנזקים הללו ועוד רבים אחרים רבים מן המעשנים מעוניינים להפסיק את הרגלם ופונים לשיטות הטיפול השונות.

זייבן – תרופה המסייעת לגמילה מעישון

זייבן הינה תרופה המסייעת לגמילה מעישון אשר אינה מכילה ניקוטין. הזייבן עוזרת לנגמלים על ידי הרגעת איזור במוח האחראי על ההנאה מפעולת העישון וכן על ידי החלשת תסמיני הגמילה הכוללים עצבנות ועלייה בתאבון. גילוי יכולות הזייבן בתחום הגמילה מעישון התרחש במקרה- בתחילה שימש הזייבן כתרופה נוגדת דיכאון, אולם בהמשך גילו הרופאים כי במינונים נמוכים היא מסייעת לתהליך הגמילה. הזייבן חייבת במרשם רופא ואינה ניתנת מעבר ל- 300 מ"ג ביום.

השימוש בזייבן

הזייבן לא מכילה ניקוטין ולכן ניתן להוסיף גם תחליפי ניקוטין כגון מדבקות ניקוטין, משאפים או מסטיקים המכילים ניקוטין. בשלושת הימים הראשונים מקובל להתחיל עם טבליה אחת של 150 מ"ג. לאחר מכן ניתן לעבור לשתי טבליות ביום המעניקות סך הכל 300 מ"ג ביום. את הטיפול יש להמשיך לתקופה של 7-12 שבועות תלוי באופי ההתמכרות.

את הטבליות יש ליטול בהפרשים של 8 שעות בין טבליה לטבליה ומומלץ לא לקחתה לפני השניה (כדי לא לפגום באיכות השינה). מומלץ להתחיל את הטיפול כ- 10 ימים לפני מועד הגמילה ולהישאר במעקב רפואי צמוד לכל אורך התקופה. במידה ולא מתרחש שיפור לאחר 7 שבועות על הרופא לשקול להפסיק את הטיפול מפאת חוסר יעילותו למטופל.

קבוצות סיכון

הזייבן לא מתאימה לכל אחד ויש לעבור בדיקה רפואית מקיפה טרם השימוש בה. זייבן אינה מתאימה לאנשים הסובלים מפרכוסים או נמצאים בקבוצת הסיכון לפרכוסים, לסובלים מהפרעות אכילה, לנשים מניקות, לאנשים הנוטלים חוסמי MAO ועוד.

תופעות לוואי וסיכונים

התרופה כוללת תופעות לוואי וכמו כל תרופה יש לקחת נושא זה בחשבון טרם תחילת הטיפול. תופעות לוואי שכיחות הינן: בחילות, כאבי בטן, עצירות או נפיחות בבטן, עירנות יתר, אי שקט, פרכוסים, ירידה במשקל, דיכאון וכדומה. כל תופעות הלוואי מצויינות בעלון המידע המצורף לתרופה.

התמכרות היא לא משחק! בחרו נכון – גמילה מהתמכרויות!

המרכז לגמילה מהתמכרויות

האתר המקיף והמקצועי ביותר בתחום ההתמכרויות, כל מה שרציתם לדעת על התמכרויות במקום אחד. אנו מנגישים לכם את הידע האיכותי ביותר מצורה נוחה ועושים לכם סדר בכל המידע הרחב שיש על הנושא.

אז מה היה לנו בכתבה:
053-3562947
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!