התמכרות לסיגריות

התמכרות היא לא משחק! בחרו נכון – גמילה מהתמכרויות!

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

"אני לא מכור, אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה" – הצהרתו של כל מכור, לכל דבר, בכל מקום.

מחקרים מראים כי הצהרה זו רחוקה מלהיות נכונה. בניגוד לאמונה הפופולארית, עישון הוא לעיתים קרובות התמכרות, ולא הרגל. קל לפתח תלות במוצרי טבק ולהישלט באמצעות התשוקה להם. יחד עם זאת, עם התמדה וליווי מקצועי, מעשן יכול להתגבר על התמכרותו.

מה גורם להתמכרות?

כל מוצרי הטבק מכילים ניקוטין, חומר ממכר בדומה להרואין וקוקאין. כאשר מעשן מקבל את התחושה הפיסית "הטובה" באמצעות העישון, הניקוטין מגיע אל מוחו בתוך עשר שניות, ומביא לשחרור פתאומי של גלוקוז, המגביר את לחץ הדם, הנשימה וקצב הלב.

תופעות אלו נגרמות באמצעות גירוי בלוטת יותרת הכליה, אשר משחררת אדרנלין למחזור הדם. במשך הזמן, מפתח המעשן כמיהה גופנית ונפשית ליותר ניקוטין, ואם רמות הניקוטין אינן מתוחזקות, הא חווה תסמיני גמילה דוגמת עצבנות, תסכול וחרדה.

כתוצאה מכך, הוא מתקשה מאוד להפסיק את העישון. היות ואף אדם אינו מתחיל לעשן משלוש קופסאות ליום, קיימות ראיות מדעיות המוכיחות כי גם סיגריה אחת מספיקה לגרימת ההתמכרות.

כיצד יכול אדם לדעת אם הוא מכור?

תלות בניקוטין ניתנת לזיהוי, אם אדם מעשן חווה תופעות הכוללות:

קושי בהפסקת עישון – המעשן מנסה להיגמל, אך ללא הצלחה, גם אם ביצע ניסיונות רציניים, ולמרות שהוא סובל מבעיות בריאות.

תסמיני גמילה – המעשן חווה תשוקה עזה למוצרי טבק, חרדה, עצבנות, חוסר מנוחה, קשיי ריכוז, מצב רוח דכאוני, תסכול, כעס, רעב מוגבר, נדודי שינה, עצירות או שלשול, כאשר הוא מנסה להפסיק לעשן.

נסיגה חברתית ומשפחתית – המעשן מוותר על פעילויות חברתיות, ונמנע ממצבים חברתיים או משפחתיים אשר אינם מאפשרים לו לעשן.

אדם שמנסה להפסיק לעשן, צריך להכיר בכך שתהליך הגמילה עלול להיות קשה בדומה לוויתור על סוגים אחרים של התמכרות לסמים. תכנית טיפול טובה, אשר מטפלת בהיבטים הפיסיים והפסיכולוגיים של ההתמכרות, משפרת באופן ניכר את סיכויי הנגמל להצליח בתהליך.

טיפול בהתמכרות לעישון סיגריות

למרות הקושי בהפסקת עישון, כל אחד יכול לעבור את התהליך בהצלחה, באמצעות שיטות רבות. המשאבים בהם ניתן להסתייע הם בני המשפה, החברים ועמיתים לעבודה, המעניקים תמיכה. אך על מנת להצליח, אדם חייב באמת לרצות להפסיק, היות ורוב המעשנים, שלא נתנו את מלוא תשומת ליבם לתהליך הגמילה, התקשו לשבור את כל ההרגלים שיצרו סביב העישון.

תכניות להפסקת עישון משפרות את סיכויי ההצלחה. הן מוצעות בבתי חולים, ארגוני בריאות, מרכזים פרטיים או ממשלתיים ואפילו במקומות עבודה.

גם טיפול בתחליפי ניקוטין עשוי להיות מועיל. הטיפול כרוך בשימוש במוצרים המספקים מינונים נמוכים של ניקוטין, אך ללא הרעלים הנמצאים בעשן. מוצרים כאלו כוללים מסטיקים מיוחדים, משאפים, טבליות מציצה, תרסיסי אף או מדבקות עור. המטרה היא להקל על התשוקה לניקוטין ותסמיני הגמילה.

הרופא יכול לרשום תרופות שיסייעו בתהליך הגמילה וימנעו מהמעשן להתחיל שוב. הן מסייעות להקלת התשוקה לטבק ותסמיני הגמילה.

אנשים שמנסים להפסיק לעשן, מתייאשים לעיתים קרובות כאשר אינם מצליחים, אך אין לוותר. אם אדם אינו מצליח בפעם הראשונה, עליו להתבונן על מה שעבד או לא עבד, לחשוב על דרכים חדשות להפסיק לעשן, ולנסות שוב. ניסיונות רבים מצליחים לעיתים קרובות לשבור בסופו של דבר את ההרגל.

קראו עוד: עישון וסיכון לסרטן

אולי יעניין אותך גם:

מחקר מצא: די בסיגריה אחת ביום כדי להעלות את הסיכוי לשבץ

התמכרות היא לא משחק! בחרו נכון – גמילה מהתמכרויות!

המרכז לגמילה מהתמכרויות

האתר המקיף והמקצועי ביותר בתחום ההתמכרויות, כל מה שרציתם לדעת על התמכרויות במקום אחד. אנו מנגישים לכם את הידע האיכותי ביותר מצורה נוחה ועושים לכם סדר בכל המידע הרחב שיש על הנושא.

אז מה היה לנו בכתבה:
התקשרו עכשיו
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!