גמילה מתרופת פרוזק

התמכרות היא לא משחק! בחרו נכון – גמילה מהתמכרויות!

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

גמילה מתרופת פרוזקפרוזק היא תרופה נגד דיכאון ששייכת למשפחת התרופות הנקראת SSRI. בין היתר נעשה בתרופה שימוש במצבים של הפרעת פניקה, דיכאון קליני והפרעה טורדנית כפייתית. נכון לכתיבת שורות אלה פרוזק היא התרופה הנפוצה ביותר לטיפול בדיכאון.

בדומה ליתר התרופות במשפחת ה- SSRI, גם הפרוזק פועלת על ידי עיכוב הספיגה החוזרת של הסרוטונין. עד לתחילת ההשפעה של התרופה יש להמתין כשלושה שבועות וזאת כיוון שדרוש זמן מה עד שמצטבר די סרוטונין ועד שנוצרים קולטנים חדשים בהשראתו.

פרוזק היא התרופה הראשונה שזכתה לקבל את האישור של מנהל המזון והתרופות האמריקאי ולמעשה בכך הייתה לתרופה הראשונה ממשפחת תרופות זו ששווקה לציבור הרחב (היה זה בשנת 1987). מאז שהושקה התרופה לראשונה יוצרו תרופות נוספות שנחשבות כיום למוצלחות יותר מהפרוזק וזאת מאחר שיש להן פחות תופעות לוואי.

דרכי גמילה מפרוזק

באופן עקרוני הגמילה מפרוזק לא אמורה לעורר תסמיני גמילה מיוחדים או חמורים יתר על המידה וזאת בניגוד למגוון רחב של תרופות פסיכיאטריות אחרות שידועות בשל קשיי הגמילה החמורים שלהן.

עם זאת, כאשר ישנו צורך להפסיק את השימוש בתרופה, חל איסור מוחלט לבצע את ההפסקה באופן מידי. על מנת להפסיק ליטול את התרופה יש להפחית את המינון באופן הדרגתי תחת השגחת רופא וזאת על מנת שלא לגרום לתסמיני גמילה מכל סוג שהוא.

המעקב הרפואי נחוץ על מנת לנטר את קצב ההפחתה של התרופה ועל מנת להתאים את המינון הניתן בכל שבוע או פרק זמן קבוע מראש מחדש. באופן עקרוני במידה והמטופל נוטל 20 מ"ג פרוזק בלבד, ניתן להפסיק את הנטילה באופן חד ללא חשש מתופעות לוואי.

מה הם התסמינים של הגמילה מפרוזק?

התסמינים הקליניים שעשויים להתעורר כתוצאה מגמילה מהירה מדי ולא מבוקרת מפרוזק אינם חמורים במיוחד אך בהחלט יכולים לגרום לפגיעה באיכות החיים. בין היתר מדובר על נדודי שינה, עייפות שאינה מוקלת גם לאחר שינה, כאבי ראש בדרגות עוצמה שונות, בלבול מנטלי, נטייה לעצבנות ואי שקט, חרדה מוגברת ועוד.

במקרים מסוימים עלולים להופיע תסמיני גמילה מפרוזק בתינוקות שזה עתה יצאו לאוויר העולם לאחר הריון שבמהלכו אימם נטלה פרוזק. לפיכך, ישנה חשיבות עליונה לעדכן את הצוות הרפואי בנוגע לנטילה של פרוזק או של כל תרופה פסיכיאטרית אחרת.

תסמיני גמילה מפרוזק בקרב יילודים יכולים לכלול טונוס שרירים מוגבר או טונוס שרירים מוחלש, פרכוסים, קצב נשימה מהיר, קשיי נשימה, רמת סוכר נמוכה בדם, כיחלון בקצוות של הידיים והרגליים, חום נמוך מאוד, שימוש בשרירי עזר במהלך הנשימה ועוד. במקרים של תסמונת גמילה מפרוזק ביילוד ישנה חשיבות עליונה לניטור קפדני של מצבו ומתן טיפול תומך בהתאם לצורך.

כיצד מתמודדים עם תסמיני הגמילה?

במידה והמטופל מראה סימנים של דיכאון, ייתכן כי יהיה צורך להחזיר אותו לטיפול התרופתי תוך שילוב של הדרכה מתאימה. במקרים אחרים ישנו צורך להתייחס לכל מטופל ומטופל באופן אישי תוך בחינת סוג התסמינים מהם הוא סובל ומידת החומרה שלהם. כך למשל במקרים של עצבנות קלה או נדודי שינה שאינם חמורים במיוחד ניתן לעשות שימוש בבנזודיאזפינים למשך שבוע לכל היותר עד חלוף התסמינים.

הערה חשובה לסיום

באופן כללי ניתן לכתוב כי לאור הידע המחקרי הרב שנצבר בעשורים האחרונים נראה כי פרוזק היא התרופה ממשפחת נוגדי הדיכאון שגורמת לתסמיני הגמילה הקלים ביותר והנדירים ביותר. הסיבה לכך נעוצה כנראה בעובדה שהמרכיבים הפעילים של התרופה הינם בעלי זמן מחצית חיים ארוך במיוחד.

התמכרות היא לא משחק! בחרו נכון – גמילה מהתמכרויות!

המרכז לגמילה מהתמכרויות

האתר המקיף והמקצועי ביותר בתחום ההתמכרויות, כל מה שרציתם לדעת על התמכרויות במקום אחד. אנו מנגישים לכם את הידע האיכותי ביותר מצורה נוחה ועושים לכם סדר בכל המידע הרחב שיש על הנושא.

אז מה היה לנו בכתבה:
053-3562947
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!