כפר גמילה – מהו?

התמכרות היא לא משחק! בחרו נכון – גמילה מהתמכרויות!

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

כפר גמילההתמכרות, לכל דבר שהוא (סמים, אלכוהול, הימורים וכדומה), היא דבר שיש לו השפעה על כל תחומי החיים של המכור: משפחה, עבודה, חיי חברה, בריאות, בריאות נפש ועוד.

כאשר התלות בחומר או בהתנהגות הופכת להתמכרות, היא משבשת את חיי המכור והופכת אותם לבלתי נסבלים, ויחד עמו סובלים בדרך כלל גם בני משפחתו. ישנם מרכזים שונים ומענים שונים לגמילה מהתמכרויות. אחת השיטות שהוכיחו את עצמן, הם כפרי הגמילה המספקים מענה הוליסטי כולל.

מהו כפר גמילה?

כפר גמילה זו מסגרת כוללנית אשר הנגמלים שוהים בה באופן מלא במהלך כל תקופת הגמילה (בעצם גרים במקום). ישנם כפרי גמילה פרטיים וישנם כפרי גמילה השייכים לעמותות, ואשר הטיפול בהם מוכר ולעתים גם מסובסד על ידי המדינה.

הגמילה בכפר הגמילה כוללת כמה שלבים:

  • קבלה – ישנם כפרי גמילה המקבלים כל אחד, וישנם כפרי גמילה העורכים מיון, כגון בדיקות רפואיות וראיון כדי לבדוק את התאמתו של המועמד לשיטת הטיפול במקום. הקבלה כרוכה לרוב בעריכת בדיקות רפואיות לפני הקבלה ובתשלום ראשוני.
  • גמילה פיזית – ישנם נגמלים העוברים את הגמילה הפיזית באופן עצמאי ומגיעים לכפר כדי לקבל את הטיפול הרגשי והשיקומי. אך ישנם נגמלים המעדיפים לעבור גם את הגמילה הפיזית בפיקוח ובאופן מסודר. רוב כפרי הגמילה מאפשרים את מעבר הגמילה הפיזית במסגרת הכפר, תוך פיקוח רפואי צמוד.
  • הטיפול – הטיפול כולל לרוב כמה שלבים:

א . הסתגלות: בשלב זה מסתגל המטופל למסגרת הקהילה בכפר. הוא לומד את חוקי וכללי הכפר, מסגל לעצמו את סדר היום של הכפר, ונדרש לעמוד בכללים בסיסיים כגון שמירה על ההיגיינה שלו ושל סביבתו (הרגלים בסיסיים שאינם כה ברורים בחייו של מכור), ולמידה של חיים שיתופיים בחברת אחרים.

ב . שלב טיפולי אישי: בשלב זה המטופל מתחיל להשתתף בתכנית טיפול אישית שנבנתה לו על ידי הצוות הטיפולי במקום. התכנית יכולה לכלול: שיחות פרטניות או השתתפות בקבוצה טיפולית, לרוב מדובר על שילוב של כמה תכניות טיפול. מטרתו של שלב זה היא להגיע למודעות עצמית. להבין את תהליך ההתמכרות, מה מתוך האישיות שלי הביא אותי למצב אליו הגעתי ומה אני יכול לעשות כדי לשנות את המצב. הדגש הוא על מודעות עצמית ולקיחת אחריות על חיי ומעשיי. בנוסף מצופה מהמטופל להתחיל ולסגל לעצמו דפוסי התנהגות וחיים נורמטיביים.

ג . לקיחת אחריות חברתית: אחד הדברים שמאפיינים מכורים הוא הריכוז העצמי, וחוסר המודעות, האכפתיות והמעורבות החברתית. לכן, כחלק מתהליך השיקום בשלבים המתקדמים מצופה מהנגמלים להתחיל ולהיות מעורבים בקהילה הטיפולית, לקחת על עצמם תפקידים ולקבל על עצמם תחומי אחריות. פעמים רבות מצופה מהם לחנוך חברים חדשים בקהילה, תפקיד שיש בו העצמה רבה. הנגמלים ממשיכים באופן שוטף להשתתף בפעילויות הטיפוליות השונות. בשלב זה משולבים לא פעם גם טיפולים משפחתיים עם בני המשפחה.

ד . שיקום והכנה ליציאה לחיים עצמאיים בקהילה: בשלב זה פעמים רבות מקבלים המטופלים הכשרה מקצועית ו/או שילוב במקומות עבודה. נערכות סדנאות בנושא תעסוקה והכנה ליציאה בחזרה לקהילה. גם בטיפול הפרטני משולבת עבודה רבה הכוללת תכנון היציאה בחזרה לקהילה.

ה . הוסטל: בחלק מהמקרים מטופלים יוצאים ממרכז הגמילה להוסטל הנמצא בקהילה. בהוסטל מקיימים הנגמלים סדר יום קבוע ונורמטיבי הכולל יציאה לעבודה, ותפעול מלא של המקום כולל ניקיון, בישול, כביסה, ניהול תקציב ועוד. ההוסטל מהווה תחנת מעבר בין מרכז הגמילה לחיים עצמאיים מלאים.

בקרב המטופלים שעברו את כל שלבי הגמילה ולא נשרו באמצע (ישנה נשירה של 40% במהלך הטיפול) מדווח כי 90% לא חזרו להתמכרות ונשארו גמולים. כפר גמילה הוא שיטת טיפול לגמילה מהתמכרות בעלת אחוזי הצלחה גבוהים.

התמכרות היא לא משחק! בחרו נכון – גמילה מהתמכרויות!

המרכז לגמילה מהתמכרויות

האתר המקיף והמקצועי ביותר בתחום ההתמכרויות, כל מה שרציתם לדעת על התמכרויות במקום אחד. אנו מנגישים לכם את הידע האיכותי ביותר מצורה נוחה ועושים לכם סדר בכל המידע הרחב שיש על הנושא.

אז מה היה לנו בכתבה:
053-3562947
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!