גמילה מתרופות – הליך הגמילה

התמכרות היא לא משחק! בחרו נכון – גמילה מהתמכרויות!

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

גמילה מתרופותהתמכרות לתרופות, נעשית ברוב המקרים, לתרופות נוגדות דיכאון, אשר נלקחו לפרק זמן ארוך של שישה שבועות ויותר. כאשר האדם מרגיש כי הוא יכול לחיות את חייו בתפקוד מלא ללא צורך בתרופות, הוא חווה את תהליך הגמילה.

התסמינים המלווים את תהליך הגמילה אינם מראים על התמכרות כלשהי לתרופות אלה. וזאת מכיוון שתרופות נוגדות דיכאון לא נחשבות לתרופות ממכרות משום שמערכות הגוף אינם תלויים במינונים המשתנים, ואינם מפתחים תלות כלשהי בתרופות אלה.

מכיוון שתרופות אלו עובדות דרך מנגנון הפעולה של הסרוטנין במערכת העצבים המרכזית, ההנחה היא כי כאשר מורידים את המינון התרופתי באופן פתאומי וחד, המוח אינו מסוגל להחזיר לעצמו את האיזון ההורמונלי החסר לו.

התרופות אשר יצריכו זמן תגובה ארוך יותר, הן אלה אשר פועלות בגוף לזמן ממושך יותר, כמו למשל במקרים של גמילה מרסיטל, אפקסור, ויאפקס,לוסטרל וגמילה מציפרלקס.

ישנן עוד מגוון תרופות אשר עלולות להשפיע באופן דומה, ובדרך כלל הן יינתנו תחת מרשם רופא ובאזהרה מודגשת שלא ניתן לשחק עם המינון הרשום. מעבר לכך, תהליך הגמילה חייב לכלול גמילה מתרופה אחת כל פעם. אין דרך להיגמל מכלל התרופות שאדם נוטל, בבת אחת.

תהליך הגמילה

תהליך הגמילה במקרים של התמכרות לתרופות הוא ארוך ומלווה בקשיים ותופעות לוואי רבות, כמו למשל עייפות, חרדה, צמרמורות, בחילות והקאות, עוויתות ותסמיני שפעת שונים. פעמים רבות, תופעות לוואי אלה מופיעות רק לאחר מספר ימים מרגע הפסקת התרופה, כאשר היא מופסקת באופן פתאומי ונמשכות כשבועיים או מספר שבועות. כאמור, אפשר להימנע מתופעות אלה, כאשר הורדת מינון התרופות נעשה באופן מתון ומדורג, בהשגחת הרופא המטפל.

תהליך גמילה מפוקח, נעשה בהדרכתו של הרופא המטפל, אשר מבקר ומשגיח על הסימפטומים, מיד כאשר הם מופיעים. בדרך כלל הוא יקבע רמת סף אליה יש לשאוף ולהגיע, וקצב ההורדה ייקבע על ידו, כתלות בפרק הזמן של נטילת התרופה ובמינון הנלקח על ידי המטופל.

תהליך גמילה מכדורים, מתרופות או תרסיסים שונים כמו טיפות אף או טיפות עיניים יכול להתבצע על ידי הורדת המינון שיכולה להיעשות על ידי גירוד הכדור ושכבות ממנו, או הפחתת הכדורים הנלקחים. כאשר יש שימוש בתרופות הנלקחות בזריקות, יש צורך במעבר ראשוני אל כדורים. במקרים מסוימים, יוכל הרופא להמליץ על שימוש בתרופה אחרת, באופן זמני, על מנת שתטפל בתופעות הלוואי ותוכל לעזור למערכות הגוף להסתגל באופן טוב יותר לחיים ללא תרופות.

הגורמים להצלחת תהליך הגמילה

בכדי שתהליך הגמילה כולו יוכתר כהצלחה, חייב המטופל להיות בטוח במטרתו לחיות חיים מתפקדים ומלאים ללא תלות בתרופות. על פי רוב, יכול המטופל בעצמו להחליט האם הוא זקוק לתרופות אלו או אם לאו. החלטה זו נובעת מביטחון עצמי ומניסיונות קודמים וטובים בתהליכי גמילה אחרים או קשיים מולם עמד.

הוא חייב לנסות להיגמל בסביבה בוטחת ונעימה אשר תהיה בטוחה ביכולתו החדשה. סביבה זו תכלול חברים (פיזיים או מקוונים), משפחה, קבוצת תמיכה ורופא מעודד ומרגיע. על המטופל להתכונן לתהליך גמילה ארוך, אשר ידע עליות ומורדות. הכנה מדויקת וציפייה ריאלית, יוכלו להקל על ראיית הדרך והתוצאה הסופית.

מכיוון שתהליך הגמילה כולו חייב להיעשות בצורה מבוקרת, כאשר ישנו קושי מסוים, רגשי או פיסי, קיימת אפשרות להישאר במינון מסוים עד אשר תהיה יכולת להורידו. על המטופל לעזור לגופו על ידי שתייה רבה ותזונה נכונה, כך שתכלול הרבה חלבונים, עזרה רגשית ונפשית, שינה רבה, התעמלות וצעידה, עיסוקים יומיומיים, ויטמינים או תוספים אחרים. ישנם אנשים שמצאו כי טיפולים מתחום הרפואה המשלימה מצליחים לעזור בהחזרת האיזונים הנדרשים ומחזקים את גופם במלחמה.

קראו עוד:

התמכרות לקודאין

התמכרות היא לא משחק! בחרו נכון – גמילה מהתמכרויות!

המרכז לגמילה מהתמכרויות

האתר המקיף והמקצועי ביותר בתחום ההתמכרויות, כל מה שרציתם לדעת על התמכרויות במקום אחד. אנו מנגישים לכם את הידע האיכותי ביותר מצורה נוחה ועושים לכם סדר בכל המידע הרחב שיש על הנושא.

אז מה היה לנו בכתבה:
053-3562947
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!