גמילה מחשיש

התמכרות היא לא משחק! בחרו נכון – גמילה מהתמכרויות!

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

גמילה מחשישחשיש הוא סם קל, הגורם לתחושת רגיעות ואופוריה. בניגוד לסמים הקשים, ההתמכרות לחשיש היא בעיקר התמכרות נפשית, ולמרות ההשפעה הפיזית הקיימת ברמה הביוכימית, חשיש בדרך כלל לא גורם לתסמונת גמילה קשה כפי שקורה עם מכורים לסמים קשים. אי לכך, ההתמכרות לחשיש היא בעיקר ברמה הנפשית, והגמילה היא בעיקר שינוי אורח חיים.

תהליך הגמילה מהחשיש

מאחר והגמילה מהחשיש היא גמילה נפשית, מדובר בתהליך ארוך וקשה מאוד. בניגוד להתמכרות לסמים קשים, בגמילה מחשיש אין מקום לשימוש בתחליפי סם כמו מתדון (כתחליף להרואין), וברוב המקרים גם אין צורך מכיוון שלא מופיעים סימני גמילה קשים. אי לכך, הגמילה מהחשיש קשה מאוד, בעיקר מפני שאין למכור אפשרות להתמכר למשהו אחר.

השלב הקשה ביותר בתהליך הגמילה הוא ההכרה בהתמכרות, ופעמים רבות מכורים רבים מתעכבים בשלב זה תקופה ארוכה. הסיבה לכך היא שהחשיש הוא בעל פוטנציאל התמכרות נמוך מאוד, ופעמים רבות המכורים יכולים "להחזיק את עצמם" מספר שבועות וחודשים מבלי לגעת בחשיש. אך עדיין, הם עלולים לחזור להשתמש בסם בכל מקרה של לחץ חברתי או ברגעי משבר.

הטיפול במכורים לחשיש

עיקר הטיפול במכורים לחשיש ומריחואנה מתבסס על שיחות עידוד ומוטיבציה וביצוע סדנאות שונות ופעילויות שתפקידן לשנות את צורת המחשבה של המכורים ולגרום בהדרגה להפסקת ההתמכרות. ברוב המקרים הגמילה ממריחואנה וחשיש יכולה להתבצע בבית ובמסגרות פתוחות, מכיוון שאין כאן מעורבות של תסמיני גמילה קשים. קיימים מספר סוגים לטיפול בהתמכרות למריחואנה וחשיש, כאשר ההמלצה היא לשלב בין כל הסוגים ולבדוק איזה טיפול הוא היעיל ביותר. סוגי הטיפול העיקריים הם:

  • שיחות – המכונות גם "טיפול בדיבור". בשיחות אלה המטופל משוחח עם פסיכולוג, פסיכיאטר, עובד סוציאלי או איש צוות רפואי אחר במטרה להפסיק את השימוש בסם. השיחות מתבצעות בדרך כלל פעם בשבוע, וכוללות מגוון טכניקות ואפשרויות טיפוליות.
  • CBT – Cognitive behavioral therapy – שיחות שמטרתן לגרום למטופל להבין דברים חשובים אודות הבסיס להתמכרות, ועל פי ההבנות החדשות לאפשר לו לשנות את צעדיו. בשלב זה, המטופל אמור להבין מה הוביל אותו להשתמש לראשונה בסם, איך הסם משפיע על חייו ולמה זה קשה להפסיק להשתמש בחשיש או מריחואנה. ההבנה לגבי הנושאים האלה חשובה על מנת לאפשר למטופלים את הבסיס להפסקת ההתמכרות.
  • ריאיון מוטיבציה – במהלך שיחות אלה, איש המקצוע לא אומר למטופל מה עליו לעשות אלא הוא גורם לו להחליט בעצמו מהו הצעד הבא בו הוא רוצה לנקוט על מנת לשפר את מצבו הכללי. בדרך זו, המטופלים בוחרים להמשיך בטיפול בצורה בה הם רוצים, המאפשרת לקבל מהם את מיטב המוטיבציה בהתמודדות עם התהליך. מחקרים שונים הראו שהתערבות מסוג זה יעילה ביותר, בעיקר אצל אנשים שלא בטוחים מהי הבעיה שלהם וכלל לא בטוחים שהם נמצאים בבעיה. בזכות ההתערבויות מסוג זה, אנשים רבים משיגים שיפור ניכר באורח חייהם ומסגלים לעצמם חיים נטולי סם.
  • תרפיה משפחתית – התערבות נוספת המערבת ומתמקדת בכל המשפחה. בהתערבות זאת המכורים מבינים את השפעת ההתמכרות שלהם על כלל המשפחה, ומקבלים חיזוק ותמיכה מהסביבה האוהבת אותם. סוג זה של התערבות יעיל במיוחד כאשר מדובר בילדים ובני נוער הסובלים מהתמכרות, להם חשובה מאוד תמיכת המשפחה.

הקושי בהגעה להצלחה

התמכרות לחשיש ומריחואנה היא אחת ההתמכרויות הקשות ביותר לגמילה, בעיקר בגלל ההשפעה החברתית של ההתמכרות והעובדה שרוב המכורים כלל לא יודעים שזהו מצבם. אי לכך, חשוב לאתר בשלב מוקדם את המכורים (על פי שינויים בהתנהגות או ידיעה על שימוש שלהם בסמים), להבהיר להם את מצבם ולהתחיל בתהליך גמילה. יש לציין שבמידה ומושג שיתוף פעולה ומופעלות דרכים מגוונות של התערבות ניתן להשיג תוצאות יפות ולהביא לגמילה מהשימוש בסם.

התמכרות היא לא משחק! בחרו נכון – גמילה מהתמכרויות!

המרכז לגמילה מהתמכרויות

האתר המקיף והמקצועי ביותר בתחום ההתמכרויות, כל מה שרציתם לדעת על התמכרויות במקום אחד. אנו מנגישים לכם את הידע האיכותי ביותר מצורה נוחה ועושים לכם סדר בכל המידע הרחב שיש על הנושא.

אז מה היה לנו בכתבה:
053-3562947
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!