שיטות גמילה ממריחואנה

התמכרות היא לא משחק! בחרו נכון – גמילה מהתמכרויות!

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

גמילה ממריחואנההתמכרות למריחואנה היא דבר נפוץ ביותר, ואנשים רבים ברחבים העולם משתמשים באופן קבוע בסם. לעומת סמים אחרים, פוטנציאל ההתמכרות של המריחואנה נמוך יחסית, וכמעט ואין תלות פיזית ותסמונת גמילה לאחר השימוש בה. ולכן, אנשים רבים מכורים למריחואנה מבלי לדעת על כך.

אי לכך, תוכניות הטיפול במכורים למריחואנה מתמקדים בעיקר בתחום הנפשי, ולעומת סמים אחרים במקרה זה אין צורך בשימוש בתרופות להקלה על סימני הגמילה ולביצוע דה טוקסיפיקציה.

תכנית הגמילה ממריחואנה

הגמילה ממריחואנה או קנאביס יכולה להתבצע במסגרת פתוחה או סגורה, על פי העדפות המטופל וסיכויי ההצלחה. במקרים בהם ההתמכרות היא קשה ביותר ואין למכור מסגרת ביתית תומכת, ההעדפה היא לעשות זאת במסגרת סגורה, כמו כפר גמילה. לעומת זאת, במקרים של התמכרות קלה יותר והימצאות מסגרת משפחתית תומכת ואוהבת, ניתן בהחלט לבצע את הגמילה ממריחואנה במסגרת פתוחה.

תכנית הגמילה ממריחואנה כוללת מספר סוגי התערבוית, אשר תפקידן העיקרי הוא לשנות את תפיסת העולם של המכורים ולהסיר את התלות הנפשית שלהם בסם. ההתערבויות השונות כוללות שיחות, סדנאות מסוגים שונים, טיפולים אישיים ומשפחתיים ועוד.

טיפולי CBT

אחת מדרכי ההתערבות המוכחות והיעילות ביותר בהתמכרות בכלל ובהתמכרות למריחואנה בפרט היא שיטה שנקראת CBT. בשיטה זו מלמדים את המכור שיטות שונות לשנות את צורת חשיבתו ואת אורח חייו, ועוזרים לו למצוא אלטרנטיבה לצורך הנפשי במריחואנה.

השיטה מתבסס על כך שהבנת הסיבה המודעת והמחשבות שמאחורי ההתמכרות, תעזור למכורים לשנות את אורח חייהם. וכך, במסגרת טיפולי ה-CBT המכורים לומדים להכיר את הסיבות לתחילת ההתמכרות ואת השפעת ההתמכרות על חייהם, ומצד שני מתמקדים בקבלת החלטות נכונה יותר. על ידי כך שעוזרים למטופלים לבצע בחירות טובות יותר, מונעים מהם את השימוש העתידי בסמים ומאפשרים להם להימנע מפיתויים ולקבל החלטות נכונות יותר בהמשך חייהם.

גישה להגברת המוטיבציה

אחת הדרכים הנוספות להשפיע על חייהם של המכורים ולגרום להם להיגמל מסמים היא הגישה המוטיבציונלית, אשר מתמקדת בעיקר במטופלים אשר לא חושבים שיש להם בעיה. מטופלים מסוג זה בדרך כלל חסרים כל מוטיבציה או רצון להשתפר, ולכן הסיכויים להצלחת כל תוכנית גמילה אצלם נמוכים מאוד.

תהליך הראיון המוטיבציוני כולל שאילת מספר שאלות שמטרתן הסופית לחשוף את הדרכים בהן המטופל ישתף פעולה וישנה את צורת מחשבתו ואורח חייו. תפקיד ההתערבות הזאת הוא להביא את המטופל להבנה בבעיה, ולנסות לפתח דרכים לשנות אותה. סוג זה של התערבות הוכיח את עצמו כיעיל ביותר, והוא ממומש במקרים רבים של מכורים לסוגים שונים של סמים.

התערבות משפחתית

אחד הדברים החשובים בגמילה ממריחואנה וכמו כן בתהליכי גמילה אחרים הוא תמיכה חברתית ומשפחתית. במקרים בהם מדובר בבני נוער או במכורים צעירים, מנסים לכלול את המשפחה בתוכנית הגמילה. ביצוע סדנאות משפחתיות, עוזר לרתום את בני המשפחה לעזרה גדולה לתהליך, ומתן התמיכה בבית עוזר מאוד למכורים לעבור את התקופה הקשה של הגמילה בשלום. מלבד זאת, קיימת חשיבות רבה לעירוב המשפחה כאשר מדברים על מניעת החזרה לשימוש בסמים בטווח הרחוק, ומחקרים שונים הראו שמשפחה תומכת מונעת את חזרת השימוש בסמים במקרים רבים.

המשך הטיפול

לאחר התקופה הראשונית בה גורמים למכור להיות נקי מסמים, קיימת חשיבות רבה להמשך בטיפול בהתמכרות ובתמיכה לאורך שנים ארוכות, וזאת על מנת למנוע את הישנות השימוש בסמים. קיימים מספר דרכים להמשיך בטיפול באופן ארוך טווח:

  • הצטרפות לקבוצות תמיכה – עוזרת בדרך כלל להתמודד עם הקשיים ולהתגבר על הבדידות.
  • שיחות עם איש מקצוע – מכורים רבים מוצאים שיחות עם איש מקצוע (פסיכולוג, פסיכיאטר, עובד סוציאלי וכו') מוצלחות ותורמות במצב הכללי.

התמכרות היא לא משחק! בחרו נכון – גמילה מהתמכרויות!

המרכז לגמילה מהתמכרויות

האתר המקיף והמקצועי ביותר בתחום ההתמכרויות, כל מה שרציתם לדעת על התמכרויות במקום אחד. אנו מנגישים לכם את הידע האיכותי ביותר מצורה נוחה ועושים לכם סדר בכל המידע הרחב שיש על הנושא.

אז מה היה לנו בכתבה:
053-3562947
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!