גמילה מקפאין – למה חשוב להיגמל?

התמכרות היא לא משחק! בחרו נכון – גמילה מהתמכרויות!

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

גמילה מקופאיןהמיתוס אומר שקפאין מעורר, לכן רבים נוהגים לצרוך קפה בכמויות גדולות, כדי להרגיש ערניים וחיוניים. הקפאין על שלל מוצריו נמצא זמין ומזמין כמעט בכל מטבח או משרד, ריחני ותמים למראה. אלא שמסתבר שהקפאין הוא חומר ממכר הטומן בחובו סכנות בריאותיות ונפשיות למתמכרים אליו.

אם גם אתם מרגישים צורך בקפה כמה פעמים ביום, מכינים קפה כדי להרגיש ערניים ומרגישים עצבנות וחוסר שקט לאחר פרק זמן בו אינכם שותים קפה או צורכים קפאין, אולי הגיע הזמן לבדוק אם אתם מכורים לקפאין?!

האם קפאין מצוי רק בקפה?

רבים חושבים שהקפאין מצוי רק בקפה, אך הנחה זו היא הנחה שגויה. הקפאין מצוי במבחר מזונות ומשקאות. בתחום המשקאות ניתן למצוא קפאין גם בקקאו, קולה, תה, תה ירוק, וכמובן במשקאות אנרגיה. בתחום המזון נמצא קפאין בשוקולד ובמיני מזונות נוספים. כך שמעבר לכוסות הקפה צורכים אנשים רבים עוד כמויות גדולות של קפאין באמצעות משקאות ומיני מזון אחרים.

מדוע הקפאין ממכר?

הקפאין ידוע כחומר ממכר בדיוק כמו סמים מסוכנים אחרים, קוקאין למשל. רבים חושבים כי הקפאין הוא חומר מעורר ולכן צורכים אותו בכמויות גדולות כדי להישאר ערניים, אולם  מסתבר מדעית שהקפאין הוא בעצם חומר הגורם לעייפות. הערנות המגיעה לאחר שתיית קפה נובעת מכך שהגוף מנסה להלחם בעייפות שגורם הקפאין על ידי שחרור של חומרים שונים.

כעבור פרק זמן מסוים מלחמתו של הגוף נוחלת כישלון, ולכן חווים זמן מה לאחר שתיית הקפה תחושת עייפות חוזרת. גלים אלה של ערנות ועייפות הם אלה שמביאים למעגל ההתמכרות לקפאין. האדם שותה קפה כדי להתעורר. לאחר שתיית הקפה הוא מרגיש טוב וערני לזמן מה. כשפרק זמן זה עובר הוא שוב מרגיש עייף וממהר לשתות שוב קפה כדי להתעורר.

מסתבר כי הקפאין מטשטש את תחושת העייפות של הגוף ובכך מונע מן הגוף העייף ללכת לישון בזמן ולאגור מספיק שעות שינה.

קפאין – נזקים וסיכונים

רבים תוהים אילו נזקים בעצם נגרמים משתייה מרובה של קפאין ומה רע בהתמכרות לחומר זה? אך מחקרים מראים כי הקפאין גורם לנזק בריאותי ופסיכיאטרי.

נזקים נפשיים

קפאין מגביר ואף מעורר חרדה: נמצא כי קפאין מעורר תחושות של חרדה. חרדה היא מצב נפשי קשה ביותר אשר במצבים קיצוניים אף דורש טיפול תרופתי. הקפאין פועל על מנגנונים ואזורים במוח אשר גירוי שלהם מעלה את רמת החרדה שחש האדם. קפאין גם נמצא כחומר הגורם למתח והופך את המשתמשים בו לעצבניים יותר.

נזקים בריאותיים

הקפאין גם גורם לנזקים גופניים שונים: שתייה מרובה של קפאין מעלה את הסיכון לאוסטאופרוזיס. כמו כן, הקפאין מעלה את החומציות בדם. דם בעל אחוז חומציות גבוה מהווה כר להתפתחות של זיהומים ודלקות וגם להתפתחות של סרטן.

גמילה מקפאין

גמילה גופנית מקפאין כוללת כמה ימים של הרגשה לא טובה, ממש כמו גמילה מסמים. אנשים שנהגו לשתות כמויות גדולות של קפאין והחליטו להיגמל בבת אחת, דווחו על כאבי ראש חזקים (הקפאין גורם לכיווץ כלי הדם במוח ובכך מסייע פעמים רבות במניעת כאבי ראש. הפסקת נטילתו גורמת להתרחבותם של כלי דם אלה ולהתפתחות של כאבי ראש חזקים).

סימנים נוספים הם: עייפות, תחושת דכדוך, ועד לסימנים כמו של שפעת בחילות והקאות, שלשולים ועוד. עקב ההרגשה הקשה שגורמת הגמילה הפיזית מקפאין, ממליצים מומחים לעשות את הגמילה מקפאין בהדרגה ולא בבת אחת.

עם תום הגמילה הפיזית מתחילה העבודה הקשה באמת. הנגמל נדרש להתגבר על הצורך בכוס קפה, להתגבר על ההרגל ועל הקישור של הקפה כמרגיע, מעורר וכדומה, ולמצוא לעצמו פתרונות חליפיים למצבים אלה (למשל: ספורט לערנות ומצב רוח, ועוד).

התמכרות היא לא משחק! בחרו נכון – גמילה מהתמכרויות!

המרכז לגמילה מהתמכרויות

האתר המקיף והמקצועי ביותר בתחום ההתמכרויות, כל מה שרציתם לדעת על התמכרויות במקום אחד. אנו מנגישים לכם את הידע האיכותי ביותר מצורה נוחה ועושים לכם סדר בכל המידע הרחב שיש על הנושא.

אז מה היה לנו בכתבה:
053-3562947
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!