מהם תסמיני הגמילה של הפסקת עישון?

התמכרות היא לא משחק! בחרו נכון – גמילה מהתמכרויות!

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

smokeנשים וגברים, צעירים וגם מבוגרים, באופן אקטיבי או באופן פסיבי, כולנו חשופים להשפעת עשן הסיגריות. אנשים רבים מעשנים סיגריות כבר מגיל צעיר מאד, בעוד שאחרים התחילו לעשן בגילאים מבוגרים. יש את אלה שמסתפקים בסיגריה אחת ליום, או מקסימום שלוש, ויש את אלה שיכולים לעשן יותר מקופסה שלמה.

גמילה מעישון היא אתגר של ממש, ובמיוחד עבור אלה המעשנים הרבה כבר לא מעט שנים. היא מלווה, לרוב, בתסמינים שונים, שמרביתם פיזיולוגיים, אך חלקם גם נפשיים.

"אני יכול להפסיק מתי שארצה" – אך בפועל המצב שונה

מרבית המעשנים טוענים שניסו בעבר להפסיק ולעשן, אך המציאות מראה אחרת. בממוצע, חמישה אחוזים  מכלל המעשנים בעבר אכן הצליחו במשימה ונגמלו לחלוטין מעישון. הסיבה העיקרית לכך קשורה בתסמינים הנלווים לתהליך הגמילה, הפוגעים בהצלחתו של התהליך, שגם כך איננו פשוט עבור המעשן.

תסמינים אלה מופיעים בשל תלותו של הגוף בניקוטין, המגיעה מהסיגריה. כשהגוף אינו מקבל את רמות הניקוטין להן הוא רגיל, הוא מגיב באמצעות תסמינים שונים. במרבית המקרים, המעשנים, לאחר שניסו להיגמל מהסיגריות, חוזרים לעשן בתוך תקופה קצרה ובמיוחד לאחר הופעת תסמיני הגמילה הלא פשוטים.

על פי מחקרים שבוצעו בתחום, נמצא כי שימוש בתרופות שונות או בתכשירים המיועדים לגמילה מעישון וגם קבלת ייעוץ, מגבירים באופן משמעותי את אחוזי הצלחת הגמילה, ובעיקר לאור ההקלה הרבה בתסמינים הנלווים.

"אין מצב שאפסיק לעשן, אני אשמין!"

מצד אחד, הניקוטין ידוע כחומר המדכא את התיאבון, מה שעשוי להוביל לירידה במשקל, ולהפך, הפסקת עשויה להוביל לתיאבון מוגבל ולכן גם לעלייה במשקל.

אך יש להבין שלמרות שזהו אחד התסמינים המשמעותיים המשפיעים על מעשנים רבים להימנע מתהליך הגמילה, מדובר יותר בתירוץ מאשר בהקשר חדש משמעי, ואפשר בהחלט להפסיק לעשן בלי להעלות במשקל. כי בדומה לכל דבר אחר בחיים, ובמיוחד כשמדובר בהפסקת עישון – אם יש כוח רצון, השמים הם הגבול.

 

באילו תסמינים מדובר?

סיגריות מכילות ניקוטין, חומר ממכר הגורם להשפעות פסיכו-אקטיביות שונות על הגוף והוא זה שמספק למעשן את ההנאה מעצם העישון עצמו. לכן קל מאד להתמכר לניקוטין וקשה במיוחד להיגמל ממנו.

התסמינים מגוונים, וכוללים:

דיכאון – זהו התסמין העיקרי. אנשים רבים שמתחילים בתהליך גמילה מעישון, מדווחים על ירידה משמעותית במצב רוחם, תחושת עצב ואפילו דיכאון. תסמינים אלו נובעים כתוצאה מהפרשה מופחתת של דופמין על ידי המוח לאור הפחתת כמות הניקוטין שנכנסת לגוף.

הפרעות שינה – תסמין נוסף הנגרם בשל השינויים במצבי הרוח. הפרעות אלו מתבטאות בקשיי הרדמות, עייפות מוגברת במהלך היום, ועודף שינה.

רגזנות ואי שקט – תסמינים נוספים הנלווים לתהליך הגמילה, המתבטאים בהערות או תגובות חסרות סבלנות ושאינן הולמות.

הפרעות ריכוז – כשהמוח מאותת על סימני מצוקה בשל המחסור בניקוטין, הריכוז משתבש ואדם מוצא עצמו עסוק בהשתוקקות לעישון במקום בתפקוד תקין.

חרדה – סימפטום לא נעים נוסף הנלווה גם הוא לתהליך הפסקת העישון. היא עשויה להתבטא באופנים שונים ולרוב חולפת מעצמה.

הזעת יתר – תסמין פיזיולוגי מוכר, המופיע במיוחד בימים הראשונים לתהליך הגמילה.

אז מה עושים?

מכיוון שמדובר בתהליך לא פשוט, חשוב לפנות לקבלת סיוע של מומחים כדי לעבור את התהליך בצורה נכונה ולהימנע, ככל שניתן, מקשיים נוספים. אפשר לשלב בין כמה שיטות טיפול שונות, כמו מדבקות, תרופות או  אימון אישי. בשילוב עם ייעוץ נפשי או סדנאות להפסקת עישון, ניתן לעבור את התהליך בשלום.

חשוב לזכור שתסמיני הגמילה זמניים בלבד ובסופו של דבר הדרך מצדיקה את המטרה, והחלום מתגשם: גוף בריא ונטול ניקוטין!

התמכרות היא לא משחק! בחרו נכון – גמילה מהתמכרויות!

המרכז לגמילה מהתמכרויות

האתר המקיף והמקצועי ביותר בתחום ההתמכרויות, כל מה שרציתם לדעת על התמכרויות במקום אחד. אנו מנגישים לכם את הידע האיכותי ביותר מצורה נוחה ועושים לכם סדר בכל המידע הרחב שיש על הנושא.

אז מה היה לנו בכתבה:
053-3562947
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!