גמילה מעישון בצבא

התמכרות היא לא משחק! בחרו נכון – גמילה מהתמכרויות!

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

גמילה מעישון בצבאכולנו יודעים עד כמה חמורים נזקי העישון, ובכל זאת, רבים ממשיכים לעשן ואף לא מנסים להיגמל מכך. צעירים רבים מתחילים לעשן בעיקר במהלך שירותם הצבאי, כשהסיבות לכך הן רבות. גמילה מעישון היא אתגר לא פשוט, ובמיוחד במהלך השירות הצבאי לפני השחרור, ובכל זאת, ניתן לעשות זאת בעזרתם של מומחים, בעזרת סדנאות מיוחדות המיועדות לחיילים.

מדוע זה קורה דווקא במהלך השירות הצבאי

לא בכדי מוצאים עצמם חיילים וגם חיילות מעשנים סיגריה בפעם הראשונה בתקופת הצבא וממשיכים בכך הלאה, כעישון שהוא חלק בלתי נפרד מהשגרה. השירות הצבאי עבור הצעירים, שזה עתה סיימו תיכון וכמעט ולא התמודדות עם אתגרים מורכבים, הוא תקופה לא פשוטה. במהלכו הם נדרשים לחוות התמודדויות חדשות ומאתגרות מאד, להימצא בסיטואציות שלעיתים אף מסכנות חיים ובכלל – לחיות במרחב חדש ופחות מוכר.

הדרישות הגבוהות, הלחצים הרבים, הפחדים שאיתם מתמודדים והתקופה שגם כך מבלבלת מאד, הופכים את העישון כמקור לשחרור לחצים ולפריקת מתחים. קל מאד להתמכר לעישון ומעישון של סיגריה אחת ביום לעבור לעישון של קופסת שלמה מלאה או אפילו יותר.

הסכנות שבעישון

לעישון נזקים רבים ולא בכדי הוא נחשב למסכן חיים. הטבק שבסיגריות מכיל ניקוטין, הנחשב לחומר ממכר. הניקוטין פועל ישירות על המוח ומשפיע, כפועל יוצא, על המערכת העצבית. בכל פעם שמעשנים, גורם הניקוטין שבסיגריה, לעוררות כלשהי במוח שלאחריה מגיע הרפיון. כדי להתגבר על הרפיון, נדרשת מנה נוספת של ניקוטין. בנוסף, גורם הניקוטין גם לכיוון כלי הדם, מה שמוביל לעלייה בלחץ הדם ולעצבנות יתר.

לצד הניקוטין, מכילות הסיגריות אלפי כימיקלים שונים, לרבות כמה חומרים רעילים, הידועים כמסרטנים. כמו, NNK ו – בנזופירן. התקפי לב, אירועים מוחיים, מחלות סרטן, אין אונות, פגיעה בראייה ומחסור בוויטמין C, שחשוב מאד לגופנו, הם חלק מהנזקים הבריאותיים שלהם גורם העישון, נזקים שלא תמיד ניתנים לתיקון.

אפשרויות הגמילה הנפוצות כיום

בשל מספרם הרב של החיילים המעשנים ולאור הנזקים החמורים של העישון, מוצעות כיום וכבר במהלך השירות הצבאי, סדנאות מיוחדות לגמילה מעישון. חיל הרפואה של צה"ל מציע לחיילים מעשנים סדנא מיוחדת בת 8 מפגשים, העוזרת בגמישה מעישון ומקנה למשתתפים בה כלים חשובים שיוכלו לעזור להם במהלך הגמילה עצמה.

מכיוון שמדובר בתהליך הדרגתי, חשוב להשתתף בכל אחד ממפגשי הסדנא ולבצע את המטלות השונות המהוות חלק מהגמילה. אפשרות אחרת, כגמילה מעישון, היא תרופתית. ישנן כיום תרופות מרשם מיוחדות, המותרות לשימוש בארץ, תרופות המשמשות לגמילה מעישון. מדובר בצאמפיקס וזייבאן, שאינן מכילות ניקוטין ולכן גם אינן ממכרות. את התרופות ניתן לקבל אך ורק על ידי פנייה לרופא ואפשר לשלב אותן לצד השימוש בתרופה. התרופה עוזרת להקל על תהליך הגמילה וגם מונעת את תסמיני הגמילה הלא פשוטים, שאיתם נאלצים להתמודד מכורים רבים.

חשוב לדעת

ההשתתפות בסדנאות הגמילה מעישון, שמציע הצבא לחיילים, מותנות בנטילת תרופות לגמילה מעישון. השילוב שבין השניים אידיאלי ומשיג תוצאות גבוהות במיוחד. אחוזים גבוהים ממשתתפי הסדנא, הנוטלים גם את התרופה, אכן נגמלים מעישון. ישנם כאלה החוזרים לעשן בתוך תקופה מסוימת ובוחרים להשתתף בסדנא נוספת, לאחר שחרורם מהצבא. כך או כך, חשוב לדעת שיש דרך להיגמל מעישון ומוטב לבחור בה מוקדם ככל שניתן. נזקי העישון הופכים לחמורים יותר ויותר עם השנים ויכולים להשפיע על מערכות הגוף השונות ולפגוע באופן משמעותי במעשן. ככל שמקדימים להיגמל מהעישון, כך הגמילה קלה יותר וניתן למנוע את הנזקים הקשים, הנלווים לעישון.

התמכרות היא לא משחק! בחרו נכון – גמילה מהתמכרויות!

המרכז לגמילה מהתמכרויות

האתר המקיף והמקצועי ביותר בתחום ההתמכרויות, כל מה שרציתם לדעת על התמכרויות במקום אחד. אנו מנגישים לכם את הידע האיכותי ביותר מצורה נוחה ועושים לכם סדר בכל המידע הרחב שיש על הנושא.

אז מה היה לנו בכתבה:
053-3562947
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!