הפרעות שינה לאחר גמילה מעישון

התמכרות היא לא משחק! בחרו נכון – גמילה מהתמכרויות!

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

ללא הנוכחות הכרונית של ניקוטין בגוף, מעשנים לשעבר עשויים לגלות שהם מסוגלים להסתדר עם פחות שינה לאחר הפסקת העישון, וכשהשעון המעורר מצלצל, הם מסוגלים לקפוץ מהמיטה מלאי אנרגיה ומוכנים להתחיל את היום, או שלעיתים הם מתעוררים אף לפני צלצול השעון, עם אנרגיה מחודשת.

העישון גרם להם להיות מותשים עם היקיצה, לשנוא את השעון המעורר, ולהזדקק לסיגריה או שתיים רק כדי להתעורר.

הפרעות שינה הן תופעת לוואי שכיחה של גמילה מניקוטין. זוהי תגובת הגוף לחלק מתסמיני הגמילה, והוא מגיב על אובדן מנות רבות של ניקוטין וכימיקלים אחרים לאורך כל היום, בין היתר, באמצעות נדודי שינה, מה שמוביל לתחושה מעורפלת רדומה במהלך היום.

אנשים הסובלים מהפרעות שינה ונדודי שינה במהלך השבועות הראשונים לאחר הפסקת עישון, יכולים לנסות מספר טיפולים טבעיים להקלת תלאותיהם.

הפחתת צריכת קפאין

קפאין מעורר. רוב האנשים מודעים לעובדה זו, אך קיימת עובדה פחות נפוצה: הקפאין בגוף מעשן מתעכל בסביבות פעמיים מכפי שמתרחש אצל אדם שאינו מעשן. התוצאה היא סובלנות גבוהה לקפאין.

כשאדם מפסיק לעשן, כמות הקפה או הקולה אותה הוא רגיל לשתות, גורמת לו כעת לעצבנות וחרדות. לכן מומלץ להפסיק את צריכת הקפאין או להימנע מוחלטת ממנו לתקופה מסוימת, אם מתרחשים נדודי שינה. רוב הסיכויים הם שכשהגוף יתרגל לתהליך הגמילה, ניתן יהיה לשוב לשתות קפה, אם כי אולי לא באותה מידה כמו בתקופת העישון.

מדיטציה

מסייעת להתחיל את היום ברגל ימין, ולסיימו בשלווה. כסיוע לשינה, מומלץ לתרגל מדיטציה במיטה, ולנוח בשקט בעיניים עצומות. מתחילים באמצעות התמקדות בשרירים, והרגעתם במודע, חלק אחר חלק.

ניתן להסיח את המחשבות מהראש, להכיר בהן כשהן מגיעות ואז לשחררן. יש להניח לדעת להיסחף ולזרום, ולשחרר מתחים ודאגות. תרגול מדיטציה בשגרת הבוקר, בתנוחת ישיבה, משפר את הרגיעה גם לאורך כל היום.

אמבטיה חמה – מומלץ להשתמש במלחי אמבט ריחניים ולהניח ללחץ היום להתפוגג. אמבטיה חמה היא שיטה בטוחה להרגעת הגוף והנפש לקראת השינה.

עיסוי – מסייע להפגת הלחץ מהשרירים. מומלץ לקבל עיסוי גוף מלא, אך גם עשר דקות או רבע שעה של עיסוי הצוואר, הכתפיים, הפנים והקרקפת, מחולל פלאות מבחינת רגיעה והבאת הגוף לנקודת המוכנות לשינה.

תה צמחים – קיימים סוגי תה צמחים שונים היום שחולטו במיוחד לסייע בהרגעה וקידום שינה. בנוסף, ניתן לחלוט תה בבית מצמחים טריים.

כיבוי מכשירים אלקטרוניים – רוב האנשים מוקפים מכשירים אלקטרוניים מרובים במהלך כל היום. אין אם זה טלפון חכם, טאבלט, מחשב נייד או טלוויזיה. לפני השינה, מומלץ להוציא מכשירים אלו מחדר השינה ולכבות את הטלוויזיה או להוציאה מחדר השינה. מומלץ לקרוא ספר, אמיתי, לא אלקטרוני, על מנת לסייע בתחושת הנמנום.

כוס חלב חם – מומלץ להוסיף לה מעט דבש או אגוז מוסקט. חלב חם מסייע לשינה היות והוא עשיר בחומצה L אמינית טריפטופן, המסייעת לנוירוטרנסמיטר ים בגוף לייצר סרוטונין, שהוא שליח עצבי כימי המשדר לגוף את אות השינה בלילה.

הימנעות מאלכוהול – הוא משבש את השינה. מספר משקאות עשויים להקל בתחילה את ההירדמות, אך נוכחות אלכוהול בגוף מובילה להתעוררות מספר שעות לאחר תחילת מחזור השינה, ואז מופיעים נדודי שינה למשך שארית הלילה.

פעילות גופנית – אפילו הליכה קצרה של עשרים דקות תסייע בהפחתת תופעות ההשמנה לאחר הגמילה, אך אם לאחר הגמילה מעישון אדם אינו מסוגל לישון, מומלץ לצאת להליכה ארוכה נחמדה מספר שעות טרם השינה, אך העיתוי חשוב, ומומלץ שלא להתאמן זמן קצר לפני השינה, שכן הפעילות מעוררת את הגוף.

יש לזכור שהגמילה הפיסית מעישון היא מצב זמני. דפוסי השינה ישובו לקדמותם בקרוב, בתנאי שאדם לא סבל מנדודי שינה טרם הפסקת העישון. אם התסמינים נמשכים מעבר לחודש הראשון, יש להתייעץ עם הרופא. באופן כללי, מומלץ להיות סבלני. ימים טובים יותר מגיעים מעבר לפינה!

התמכרות היא לא משחק! בחרו נכון – גמילה מהתמכרויות!

המרכז לגמילה מהתמכרויות

האתר המקיף והמקצועי ביותר בתחום ההתמכרויות, כל מה שרציתם לדעת על התמכרויות במקום אחד. אנו מנגישים לכם את הידע האיכותי ביותר מצורה נוחה ועושים לכם סדר בכל המידע הרחב שיש על הנושא.

אז מה היה לנו בכתבה:
053-3562947
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!